Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kapolyi szerződött a levadászó
  2008-04-25 21:38:40, péntek
 
  Tasnádi meghirdette, Keller(?) megrendelte és Kapolyi finanszírozta

cs, 2008-04-24 20:40
Kapolyi szerződött a levadászókkal

2002 végén egy magánnyomozó betéti társaság megbízást kapott Orbán Viktor leköszönt kormányfő, Simicska Lajos egykori APEH-elnök és Kalmár István, a Magyar Posta volt elnök-vezérigazgatója levadászására. A magánnyomozó cég nem kevesebbet vállalt, mint hogy e három emberről dokumentáltan annyi terhelő adatot gyűjt össze, amely elegendő lesz egy ellenük indítandó büntetőeljárásban történő elmarasztaláshoz. A féléves időtartamra tervezett törvénytelen nyomozásnak csupán a rezsiköltsége majdnem százmillió forintra rúgott, megrendelő azonban így is akadt - írja a Magyar Nemzet.

A magánnyomozó cég, a Finder Bt. titkos és szigorúan bizalmas nyomozásról szóló javaslata termékeny talajra hullott. A finanszírozás egy milliárdos mecénás, a szocialista padsorokban helyet foglaló szociáldemokrata pártelnök, Kapolyi László kezébe került. A pénzügyi szempontokon túl Kapolyi személye lehetett az a garancia, amely biztosíthatta a Finder javaslatában megfogalmazott cél teljesülését: ,,a hálózat hatékony működtetéséhez a szervezet legitimitását alátámasztó olyan megbízással kell a szakirányítást végző vezetőket ellátni, amely valójában kifejezi a politikai és hatalmi akaratot".

A javaslatot tett követte, a felek - a Finder és Kapolyi cége, a System Consulting - 2002. december 18-án megkötötték a megbízási szerződést. Ezt pár hónappal később ugyanezzel a tartalommal úgy módosították, hogy a szerződő fél Kapolyi László magánszemély volt. Ebben pontosították és szabályozták a Finder Bt. ajánlatát, amelyből az is kitetszik, hogy mindketten - Stocz Gyula üzletvezető és Kapolyi László - gyümölcsöző együttműködésre számítottak. (Az MTV Híradójának értesülése szerint a magánnyomozó cég nevében az a Gubuznai Zoltán járt el, aki korábban az APEH-ben dolgozott elnöki tanácsadóként. Simicska Lajost, az adóhatóság volt vezetőjét tehát épp egykori tanácsadója akarta levadászni. Gubuznai jelenleg előzetes letartóztatásban van, a rendőrség Csányi Sándor OTP-vezető zsarolásával gyanúsítja.)

A szolgáltatás tartalmát a következőkben fektették le: ,,stratégiai tervezés, szaktanácsadás, bizonyítási eszközök felkutatása, rögzítése, a bizonyítási anyag egyenkénti értékelése, a bizonyítékok együttes értékelése, szavahihető tanúk felkutatása, a tanúk által közölt bizonyítékokhoz kapcsolódó értékelés, különös tekintettel az észlelt tények és a tanúk következtetéseinek elhatárolására, rajtaütések megszervezése és lebonyolítása az eljáró szakhatóságokkal".

Rögzítették az időpontokat, és a feladatoknak ésszerűbb határidőt szabtak az előzetes javaslathoz képest, amelyik fél év alatt a vádlottak padján akarta tudni a célszemélyeket: ,,A stratégia és taktika elfogadása megbízóval és az érintett együttműködő környezettel: 1 hónap. Erre épül, s már a kezdetektől zajlik a tervek végrehajtása, utóellenőrzése, amelynek határideje: 3 hónap, amely munkavégzési idő, igény szerint, meghosszabbítható (2 év)." Ugyanezen a napon Kapolyi László meghatalmazást bocsátott ki a Findernek, hogy ügyükben ,,a szerződésben foglaltak szerint teljes jogkörben eljárjon".

Érdemes belepillantani a titkos nyomozás költségvetésébe is. Eszerint a csapat hat fő szakértőből és két fő szakirányítóból áll. Míg előbbiek havi félmillióért dolgoznak, utóbbiak havi két és fél millióért irányítják a bizalmas nyomozást. Valószínűleg a későbbi viták elkerülése céljából a szerződésben a felek megjegyzésként rögzítették, hogy az adatok HUF-ban - azaz hazai pénzeszközben - értendők. ,,Telekommunikációs költségekre" fejenként, áfa nélkül havi 50 ezer forintot, a közlekedés és a szállás költségeire pedig havi 200 ezer forintot terveztek a vadászok. Utóbbinak talán az lehet a magyarázata, hogy a cég irodája ugyan Budapesten volt, s a célszemélyek is a fővárosban laktak-laknak, ám a Finder Bt. karcagi cég. Beszédes adat az is, hogy a 2000-ben alapított Finder Bt. a nulláról indult, alapítóinak tapasztalatukon kívül egyebük nem lehetett. Vezetői ugyanis egyszeri informatikai beruházásra 15 millió forintot tartottak szükségesnek, 30 milliót pedig ,,előzetes, egyszeri offenzíva-keret információ-vásárlásra" kértek. Ezt újabb, kétszer tíz milliós tétel követte, amelyre - idézve a dokumentumokban fellelhető szakzsargont - ,,megújuló offenzíva-keret információ-vásárlás" miatt volt szükség. A rezsiköltségek tehát áfa nélkül összesen 95 millió forintot tettek ki.

A szerződés aláírását követő napokban, 2002. december 23-án ,,előteljesítés" címén a Finder Bt. kiállított egy 55 millió forint plusz áfáról szóló számlát Kapolyi cége, a System Consulting Rt. részére, s az akció máris indulhatott.

(Demokrata, Magyar Nemzet)
Keller László volt közpénzügyi államtitkár rendelhette meg azt a nyomozást, amely alapján egy magánnyomozó cégnek Orbán Viktorról kellett volna terhelő adatokat gyűjtenie, írja a Magyar Nemzet. A szerződést Kapolyi László kötötte, de a Nemzet szerint ő csak a finanszírozó volt.

A Magyar Nemzet pénteki számában újabb részleteket közöl Orbán Viktor, Simicska Lajos és Kalmár István állítólagos 2002-es megfigyelésével kapcsolatban. A lap állítása szerint 55 millió forintért Kapolyi László parlamenti kéviselő 55 millió forintos megbízást adott a Finder magánnyomozó Bt.-nek, hogy szerezzen kínos adatokat Orbán Viktor volt miniszterelnökről, Simicska Lajosról, az APEH volt elnökéről és Kalmár Istvánról, a Magyar Posta volt elnök-vezérigazgatójáról. A lap állítását Kapolyi László határozottan cáfolta és perrel fenyegette meg a Magyar Nemzetet. Kapolyi szerint egy balkáni áramüzlet kapcsán kért információkat a Findertől.

Arra a Magyar Nemzet sem talált nyomot, hogy Kapolyi a szerződés ellenére valaha is fizetett volna a Findernek szolgáltatásáért, viszont a lap részleteket közöl a magánnyomozók első jelentéséből.

Eszerint 5 millió forintért tudnának információkat szerezni az Orbán-kormány titkos külföldi pénzkimenekítő csatornáiról. 3 millióért "autentikus beszámolót" vehetnének Simicska Lajos APEH-es ténykedéseiről. Kalmár "protkecionista ügyeinek anyaga" már jóval drágább lett volna, 10 millió forint. A jelentésben az is szerepel, hogy "Orbán Viktor és környezetének tevékenységére vonatkozó adatok összegyűjtése folyamatban van". Többek között a cég ajánlatai között szerepel egy leleplezés Deutsch Tamás és az SZDSZ titkos kapcsolatáról is.

A Magyar Nemzet állítása szerint az egész nyomozás ötlete Keller László akkori közpénzügyi államtitkártól származott (Keller jelenleg a Pénzügyminisztérium államtitkára). Ezt Stotz Gyula, a Finder vezetője mondta. Stotz egy közjegyzőnél elhelyezett szövegében azt állítja, hogy Kapolyi irodájában Keller Lászlónak adta át a Finder nyomozási terveit. A megállapodás szerint Kapolyi fizetett volna és rajta keresztül tarthatták a kapcsolatot Kellerrel is. Kapolyi végül nem fizetett, mert azt mondta, nem kapott érdemi információt. Stotz beszámolója szerint az ügyet azzal zárták le, hogy "ha Keller úr kap valami használható információt, akkor Kapolyi úr kifizeti a kiállított számla felét."

Keller László, a Pénzügyminisztérium sajtóosztályán keresztül kiadott közleményében az áll, hogy az államtitkár kategorikusan cáfolja a napilap állítását, miszerint közpénzügyi államtitkárként bármiféle megbízást adott volna a Finder Bt-nek.

A Magyar Nemzet azt ígérte, hogy szombaton az ügyben újabb részleteket közölnek.

(index.hu)

Kövér: Hogyan jutott Kapolyi haja alá ez az ötlet?
2002-ben egy magáncéget kellett megbízni az efféle piszkos munkával. Ma nem lehetünk biztosak benne, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal nem végzi azt el. Az elmúlt 18 év nagy tanulsága Tamás Gáspár Miklós szavaival abban foglalható össze, hogy ,,nem lesz a bolsevik kutyából demokratikus szalonna." - Kövér László sajtótájékoztatója.

Az elmúlt hetekben többször is bebizonyosodott, hogy a Fidesz politikai ellenfelei még mindig a régi bolsevik módszerekkel dolgoznak. Ugyanis nem csak a szavak szintjén próbálják meg legyőzni a Fideszt, hanem a párt politikusait anyagilag és erkölcsileg is el akarják lehetetleníteni - mondta Kövér László.

Keller László cége még a 2002-es kormányváltást követően azzal bízta meg a Finder magánnyomozó betéti társaságot, hogy folyamatosan figyelje Orbán Viktort, Simicska Lajos egykori APEH-elnököt és Kalmár Istvánt, a Magyar Posta volt elnök-vezérigazgatóját, valamint, mint nemrégiben kiderült, Deutsch-Für Tamást is - emlékeztetett Kövér László. Mint a fideszes politikus elmondta, ennek az információszerzésnek nem csak az lett volna a célja, hogy politikailag és erkölcsileg ellehetetlenítsék a megfigyelt személyeket, hanem az is, hogy büntetőjogilag felelősségre vonhassák őket.

A nyomozás költségeit 95 millió forintban állapították meg, s a nyomozás finanszírozását Kapolyi László cége vállalta magára, és ez a szerződéses kapcsolat több dokumentummal is igazolható, s az is bebizonyosodott, hogy Keller László, volt közpénzügyi államtitkár is érintettje ennek az ügynek.

A Fidesz országos választmányának elnöke kijelentette: Keller László előélete önmagában is sokatmondó. A jelenlegi pénzügyminiszteri államtitkár - aki az APEH felügyeletével is foglalkozik - 2002 után mintegy 40 büntetőeljárást kezdeményezett, többek között a Fidesz pártalapítványának működésével kapcsolatban, emellett feljelentést tett Baranyai László, a Magyar Fejlesztési Bank volt elnök-vezérigazgatója ellen, továbbá Szász Károly, a PSZÁF korábbi elnökével szemben - amit szintén bűncselekmény hiányában mentettek fel, akárcsak Berkecz Mária esetében is. A legtragikusabb eset a 40 eljárás közül az, melyben az APEH egykori bűnügyi igazgatóságának tagjait rágalmazta meg Keller László. Az eljárás öt éven keresztül zajlott, s a megvádoltak egyike öngyilkosságot követett el, összeroppanva a terhek súlya alatt - emlékeztetett Kövér László, majd hozzátette: a fent említett esetek mindegyikében megszüntette az ügyészség az eljárást, ugyanis kiderült, hogy egy ügyben sem történt bűncselekmény. A jelenleg kipattant ügyet is ezeknek a régi eseteknek az ismeretében érdemes csak megvizsgálnunk.

Kapolyi Lászlóval kapcsolatban fel kell tennünk azt a kérdést: honnan vette a bátorságot arra, hogy egy magánnyomozó cégnek ilyen jellegű politikai tartalmú megbízatást adjon, miért éri meg neki, hogy 100 milliós nagyságrendben finanszírozzon egy tisztességtelen és törvénytelen eljárást? - fűzte hozzá a képviselő. De Kapolyi László vállalkozói tevékenységét figyelve elég könnyen megtalálhatjuk a válaszokat: az egyik ok minden bizonnyal az, hogy a Magyar Villamosművek Kapolyi cégével közösen épít 50 milliárd forintnyi értékben erőművet Vásárosnaményban, s valószínűleg megvan annak az oka, amiért éppen Kapolyi cége kapta meg azt a lehetőséget, hogy ebben a beruházásban részt vehessen - mutatott rá a politikus. A másik esetleges válaszlehetőségként azt az ügyet említette meg Kövér László, hogy a Magyar Villamosművek közbenjárt az ukrán szolgáltatóknál annak érdekében, hogy Kapolyi cége olcsóbban kapja másoknál az áramot.

A fideszes honatya kijelentette: a bolsevista hatalomgyakorlás a végjátékához közeledik, hiszen jelenlegi politikai hatalom mindent kipróbált már az ellenzéken és az állampolgárokon, amit a világ 1917 óta a bolsevikoktól megtapasztalt. Ma már arra a kérdésre is megvan a válasz - amit még 1990-ben tett fel Tamás Gáspár Miklós -, hogy ,,vajon lesz-e a bolsevik kutyából demokratikus szalonna?", ugyanis az elmúlt 18 év egyértelműen bebizonyította: bolsevik kutyából soha sem lesz demokratikus szalonna - húzta alá Kövér László.

Sajtótájékoztatója végén a Fidesz országos választmányának elnöke leszögezte: ahhoz, hogy az országban zajló események véget érjenek, politikai fordulatra van szükség. S ehhez az kell, hogy a jelenlegi koalíció távozzon a hatalomból, a Kellerhez és Kapolyihoz hasonló alakok pedig még a közélet közeléből is.

Kövér szerint nincs szükség vizsgálatra, hiszen az elmúlt időszak vizsgálatai bebizonyították, az csak a felelősség elmaszatolásához vezetne. Egy normális országban egy nappal később Keller már nem lenne államtitkár.
gondola.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vezérigazgatóját, elmaszatolásához, vásárosnaményban, elmarasztaláshoz, nemzetbiztonsági, hatalomgyakorlás, letartóztatásban, szakhatóságokkal, szolgáltatásáért, szociáldemokrata, büntetőeljárást, lehetetleníteni, költségvetésébe, választmányának, együttműködésre, igazgatóságának, tapasztalatukon, államtitkárként, tisztességtelen, finanszírozását, vezérigazgatója, bebizonyították, állampolgárokon, szolgáltatóknál, dokumentumokban, bizonyítékokhoz, bebizonyosodott, szakirányítóból, megfigyelésével, legtragikusabb, meghatalmazást, megjegyzésként, belepillantani, kormányváltást, működtetéséhez, megtalálhatjuk, magánnyomozó betéti, ellenük indítandó, féléves időtartamra, rezsiköltsége majdnem, milliárdos mecénás, szocialista padsorokban, pénzügyi szempontokon, hálózat hatékony, szervezet legitimitását, szakirányítást végző, javaslatot tett, felek –, megbízási szerződést, adóhatóság volt, rendőrség Csányi, szolgáltatás tartalmát, Orbán Viktor, Simicska Lajos, Kalmár István, Magyar Posta, Magyar Nemzet, Finder Bt, Kapolyi László, System Consulting, Stocz Gyula, Gubuznai Zoltán, Simicska Lajost, Csányi Sándor OTP-vezető, System Consulting Rt, Keller László, Orbán Viktorról, Simicska Lajosról, Kalmár Istvánról, Magyar Nemzetet, Simicska Lajos APEH-es, Deutsch Tamás, Stotz Gyula, Keller Lászlónak, Finder Bt-nek, Nemzetbiztonsági Hivatal, Tamás Gáspár Miklós, Kövér László, Orbán Viktort, Kalmár Istvánt, Deutsch-Für Tamást, Baranyai László, Magyar Fejlesztési Bank, Szász Károly, Berkecz Mária, Kapolyi Lászlóval, Magyar Villamosművek Kapolyi, Magyar Villamosművek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Egy hatékony szolga  Mindig jusson idő nevetni  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Png csokor  Adakozás  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Alázat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Leonardo da Vinci gondolata  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Albert Einsteinről  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Egy lelki imádság  Fehér virág  Radikális szeretet  Rátalálsz  Leonardo da Vinci gondolata  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Albert Einstein gondolata  Hazára minden embernek szükség...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy maradéktalanul uralt világ  Lóhere  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Garai Gábor - Takarítás  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Szívem tiéd  Rátalálsz  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Kaffka_Margit  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Reggel van  Png csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Albert Einstein gondolata  Szép estét  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Png virág  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  s immár én is felragyogva, ért...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Zilahy Lajos gondolata  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Próbálj meg ...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Tavaszi kép  Reggel van  Garai Gábor - Takarítás  Örülök, hogy látlak!  Akarat 
Bejegyzés Címkék
magánnyomozó betéti, ellenük indítandó, féléves időtartamra, rezsiköltsége majdnem, milliárdos mecénás, szocialista padsorokban, pénzügyi szempontokon, hálózat hatékony, szervezet legitimitását, szakirányítást végző, javaslatot tett, felek &#8211, megbízási szerződést, adóhatóság volt, rendőrség Csányi, szolgáltatás tartalmát, következőkben fektették, bizonyítási anyag, bizonyítékok együttes, tanúk által, észlelt tények, feladatoknak ésszerűbb, előzetes javaslathoz, vádlottak padján, érintett együttműködő, kezdetektől zajlik, tervek végrehajtása, napon Kapolyi, szerződésben foglaltak, titkos nyomozás, bizalmas nyomozást, későbbi viták, felek megjegyzésként, adatok HUF-ban, szállás költségeire, fővárosban laktak-laknak, 2000-ben alapított, nulláról indult, dokumentumokban fellelhető, rezsiköltségek tehát, szerződés aláírását, akció máris, magánnyomozó cégnek, szerződést Kapolyi, finanszírozó volt, balkáni áramüzlet, szerződés ellenére, magánnyomozók első, leleplezés Deutsch, egész nyomozás, közjegyzőnél elhelyezett, megállapodás szerint, kapcsolatot Kellerrel, ügyet azzal, kiállított számla, államtitkár kategorikusan, napilap állítását, ügyben újabb, magáncéget kellett, efféle piszkos, bolsevik kutyából, elmúlt hetekben, régi bolsevik, szavak szintjén, párt politikusait, 2002-es kormányváltást, fideszes politikus, lett volna, megfigyelt személyeket, nyomozás költségeit, nyomozás finanszírozását, szerződéses kapcsolat, jelenlegi pénzügyminiszteri, legtragikusabb eset, megvádoltak egyike, terhek súlya, fent említett, jelenleg kipattant, régi eseteknek, ismeretében érdemes, bátorságot arra, beruházásban részt, másik esetleges, ügyet említette, ukrán szolgáltatóknál, fideszes honatya, bolsevista hatalomgyakorlás, végjátékához közeledik, világ 1917, bolsevikoktól megtapasztalt, országban zajló, jelenlegi koalíció, közélet közeléből, elmúlt időszak, felelősség elmaszatolásához, normális országban, nappal később, vezérigazgatóját, elmaszatolásához, vásárosnaményban, elmarasztaláshoz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1119
  • e Hét: 15349
  • e Hónap: 26460
  • e Év: 179956
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.